„Dla każdego coś pysznego” – to nasza dewiza !

MENU WEGETARIAŃSKIE

  •  Zupa warzywna
  • Zupa pieczarkowa
  • Barszcz czerwony z kulebiakiem
  • Chłodnik
  • Pstrąg smażony
  • Pstrąg z farszem grzybowym
  • Ryba w sosie greckim
  • Kotlet rybny nadziewany grzybami
  • Łosoś grilowany na toście z masłem ziołowym
  • Pilaw jarski
  • Filet z mintaja duszony w porach po beszamelem
  • Mintaj w cieście francuskim
  • Omlet z warzywami
  • Bakłażan lub cukinia faszerowana
  • Makaron z sosem szpinakowo – serowym z bazylią
  • Nalesniki z warzywami
  • Naleśniki z owocami
  • Warzywa z patelni
  •  Pomidory faszerowane ryżem i warzywami
  •  Sałatka koktajlowa z krewetek
  •  Tatar śledziowy
  • Tatar z łososia
  • Rolada łososiowa ze szpinakiem
  • Papryka faszerowana
  • Półmisek serów z suszonymi pomidorami
  • Sałatka grecka z serem feta
  • Sałatka z tuńczykiem i ryżem
  • Sałatka warzywna
  •  Łosoś z serem feta

Z U P Y

  •  Rosół z makaronem (swojskim)
  • Rosół z pulpecikami
  • Rosół z kołdunami
  • Rosół z ciastem naleśnikowym
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym / francuskim
  • Barszcz czerwony z uszkami / pierogami
  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą
  • Żur tradycyjny z jajkiem i kiełbasą
  • Flaczki
  • Zupa gulasz
  • Kwaśnica
  • Barszcz grzybowy
  • Zupa cebulowa
  • Krem pieczarkowy z grzankami
  • Krem z zielonego groszku z grzankami
  • Zupa rybna
  • Bef Strogonow
  • Chłodnik litewski

 

D A N I A   M I Ę S N E

  • Kotlet schabowy panierowany
  • Schab po lwowsku (nadziewany śliwką i orzechami)
  • Pieczeń ze schabu ze śliwką / morelą
  • Pieczeń schabowa – marynowana
  • Cordon bleu  (schab, szynka, ser )
  • Karczek pieczony w sosie
  • Szaszłyk wieprzowy
  • Szaszłyk drobiowy
  • Bitka wołowa w sosie własnym
  • Zraz wołowy tradycyjny
  • Zraz wołowy zawijany z grzybami
  • Filet z kurczaka panierowany
  • Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami
  • Filet z kurczaka po hawajsku
  • Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami
  • Udka pieczone z pieczarkami
  • Kurczak faszerowany ( 10 porcji )
  • De Volaile (pierś z kurczaka, masło, pietruszka )
  • Żeberka pieczone z cebulą i jabłkiem
  • Bigos staropolski
  • Pierogi

D O D A T K I    D O    D A Ń    M I Ę S N Y C H

  •  Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane
  • Frytki
  • Kulki  ziemniaczane opiekane
  • Kluski śląskie

S U R Ó W K I

  • Mizeria
  • Pomidor z cebulą
  • Marchew z brzoskwinią
  • Kapusta pekińska
  • Kapusta kiszona
  • Kapusta czerwona
  • Buraczki
  • Kapusta biała

P R Z Y S T A W K I  /  Z A K Ą S K I

  • Zestaw mięs pieczonych: schab, karczek, boczek rolowany
  • Zestaw wędlin: szynka, baleron, filet z kurczaka, polędwica, salami, kabanos
  • Zestaw wędlin swojskich: kiełbasa swojska, szynka, kaszanka, salceson, boczek, pasztetowa
  • Befsztyk tatarski
  • Schab w galarecie (na płasko)
  • Galareta tradycyjna
  • Ozorki w galarecie
  • Filet z kurczaka w galarecie
  • Jajka faszerowane: szynką / pieczarkami / łososiem / wiosenne
  • Ryba w sosie greckim
  • Suflet z łososia
  •  Łosoś z serem feta
  • Śledż po wiejsku / sułtańsku / w śmietanie
  • Pstrąg faszerowany w galarecie
  • Mieszki z szynki szwarcwaldzkiej
  • Ruloniki z szynki z twarożkiem i szparagami
  • Tartaletki z szynką / z tuńczykiem
  • Papryka faszerowana warzywami, ryżem i filetem z kurczaka
  • Pomidor z mozarellą i bazylią
  • Dodatki konserwowe: pieczarka, papryka, korniszon
  • Dodatki świeże: pomidor z cebulą, ogórek
  • Półmisek serów z suszonymi pomidorami
  •  Śliwki w boczku

S A Ł A T K I

  • Sałatka wielowarzywna z majonezem
  • Sałatka gyros
  • Sałatka pieczarkowa
  • Sałatka z tuńczyka
  • Sałatka grecka z serem feta
  • Sałatka szopska
  • Sałatka wiosenna
  • Sałatka z pora
  • Sałatka „Cezar”
  • Sałatka z piersi kurczaka z orzechami
  •  Sałatka z kurczaka  (sałata lodowa, filet z kurczaka, brzoskwinia, sos czosnkowy )
  • Sałatka selerowa
  • Sałatka makaronowa z szynką
  • Sałatka owocowa

 

D E S E R Y

  • Lody z owocami i bitą śmietaną
  • Jabłko w cieście francuskim
  • Omlet na słodko
  • Jabłka imbirowe
  • Banan w cieście
  • Naleśniki czekoladowe z bitą śmietaną
  • Tiramisu
  • Galaretki owocowe
  • Tort
  •  Ciasta
  •  Owoce (kosze)

 N A P O J E

  • Woda nie gazowana z cytryną (dzbanki)
  • Soki (dzbanki)
  • Napoje nie gazowane DODONI (dzbanki)
  • Napoje Coco – Coli  ( 05l lub 0,2 l )
  • Napoje Pepsi Coli ( 05l lub 0,2 l )

S T Ó Ł     W I E J S K I

  • Świniak
  • Udziec wieprzowy
  • Indyk pieczony
  • Gęś pieczona
  •  Żołądki indycze w sosie
  • Filet z  pieczony z indyka z żurawiną
  • Kiełbasa swojska
  • Kabanosy tradycyjne
  • Szynka tradycyjna
  • Baleron tradycyjny
  • Rolada schabowa tradycyjna
  • Sękacz (rolada wieprzowa tradycyjna z żeberkami)
  • Schab pieczony
  • Biodrówka
  • Boczek pieczony
  • Boczek wędzony tradycyjny
  • Żeberka pieczone
  • Pasztet tradycyjny
  • Kaszanka
  • Pasztetowa
  • Salceson tradycyjna
  • Salceson ozorkowy
  • Smalec swojski w koszyczku z żeberek
  • Smalec swojski w misie
  • Pierogi z różnym nadzieniem
  • Ogórki kiszone
  • Pikle konserwowe: papryka, pieczarka
  • Bochen swojskiego chleba
  • Chrzan, musztarda
  • Deska serów z suszonymi pomidorami
  • Śliwowica